Fysik

hjælp!!

26. januar 2009 af niicki (Slettet)

hejsa

jeg har en opgave der lyder : en kobber kugle med en diameter på 3.01cm ligger på en ring af aluminium med en diameter på 3cm ved stue temp. hvor meget skal de sammen opvarmes for at kuglen falder igennem ringen?

jeg er helt på bar bund :)

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af mathon

αAl = 2,3*10-5 K-1
αAl = 1,7*10-5 K-1
 

(LAlAl - LCuCu)*ΔT = (0,01 cm)

((3,01 cm)*(2,3*10-5 1/K) - (3,00 cm)*(1,7*10-5 1/K))*ΔT = (0,01 cm)

ΔT = (0,01 cm)/((3,01 cm)*(2,3*10-5 1/K) - (3,00 cm)*(1,7*10-5 1/K))


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2009 af mathon

αAl = 1,7*10-5 K-1  →  αCu = 1,7*10-5 K-1


Skriv et svar til: hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.