Matematik

MEGET svær opgave

26. januar 2009 af crew (Slettet)

En elektron er påvirket af den konstante kraft 6,52 • 10-26 N. Elektronen starter fra hvile. Massen af en elektron er 9,11 • 10-31 kg .
Hvor lang tid går der inden hastigheden er 5000 m/s?
a = (6,52 • 10-26 N)/(9,11 • 10-31 kg) = (6,52/9,11)'105 m/s2
v = a*t
t = v/a = (5000 m/s)/((6,52/9,11)*105 m/s2) = ((5000*9,11/6,52)*10-5) s
Δs = ½*a*t2 = ½*(a*t)*t = ½*v*t = ½*(5000 m/s)*t = (2500 m/s)*t
 

MEN hvor langtid flytter elektronen sig i løbet af den tid?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Da K = m*a, må a være K/m, v = a*t = K/m * t = 5000 m/s


Svar #2
26. januar 2009 af crew (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du har kraften og du har massen og hastigheden skal være 5000 m/s, det giver, når jeg indsætter de opgivne værdier = 0,07 sek


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2009 af mathon

a = (6,52*10-26 kg*m/s2)/(9,11*10-31 kg) = 7,1569*104 m/s2

t = v/a = (5000 m/s)/(7,1569*104 m/s2) = 6,99 s ≈ 7 s

Δs = v2/(2a) = (5000 m/s)2/(2*(7,1569*104 m/s2 )) = 174,7 m


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2009 af mathon

rettelse:

t = v/a = (5000 m/s)/(7,1569*104 m/s2) = 6,99*10-2 s ≈ 0,07 s

Δs = v2/(2a) = (5000 m/s)2/(2*(7,1569*104 m/s2 )) = 174,7 m
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#5

Ja jeg gik det lige igennem en ekstra gang, det beroliger mig, at du også fik mit resultat


Svar #7
26. januar 2009 af crew (Slettet)

Okayy, men er det første spørgsål rigtigt? 

Hvor lang tid går der inden hastigheden er 5000 m/s?
a = (6,52 • 10-26 N)/(9,11 • 10-31 kg) = (6,52/9,11)'105 m/s2
v = a*t
t = v/a = (5000 m/s)/((6,52/9,11)*105 m/s2) = ((5000*9,11/6,52)*10-5) s
Δs = ½*a*t2 = ½*(a*t)*t = ½*v*t = ½*(5000 m/s)*t = (2500 m/s)*t

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2009 af mathon

ja
med korrektionen:

(6,52/9,11)'105 m/s2  →  (6,52/9,11)*105 m/s2


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2009 af Signesp (Slettet)

hvad får I resultatet til? 


Skriv et svar til: MEGET svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.