Matematik

Gåde

27. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

Hej. nogen som kan hjælpe mig med denne gåde?

Linda er halvt så gammel som Per.

Per er fem år ældre end Anders.

Anders og Linda er til sammen syv år ældre end Per.

Hvor gamle er Per, Anders og Linda?

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. januar 2009 af Peder Dingo (Slettet)

x = x, Vi kalder Lindas alder x.

y = 2x, Pers alder kalder vi y, den er også lig 2x.

z = y - 5 = 2x - 5, Anders' alder kalder vi z, den er lig y - 5 som er lig 2x - 5.

x + z = y + 7, Linda + Anders = Per + 5, som giver:

x + 2x - 5 = 2x + 7, x = 12

Linda er 12.


 


Svar #2
27. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Gåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.