Fysik

Fysik - gas

27. januar 2009 af kimor (Slettet)

en beholder på 3 L forbindes vha. en tynd streng med en beholder på 2 L. Trykket ved 0 C er 1 atm. Herefter opvarmes den store beholder (3L) til 100 C, mens den lille fastholdes på 0 C.

Hvor stort er det samlede antal mol gasmolekyler i de to beholdere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug idealgasligningen på begge beholdere. Bestem først mængden af gas i den første og derefter mængden af gas i den anden. Den samlede mængde må da være summen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. januar 2009 af mathon

                                          n1 = p1*V1/(T1*R)

                                          n2 = p2*V2/(T2*R)


Svar #3
27. januar 2009 af kimor (Slettet)

Okay. Hvis jeg så vil finde trykket i beholderen efter opvarmningen, isolerer jeg bare p?

Eller jeg skal vel finde gennemsnitstrykket?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. januar 2009 af mathon

p*V/T er et  - om end ikke i praksis anvendt  - mål for gasmængden (n*R)

blandingsmængde = mængde1 + mængde1

hvoraf

pbl*Vbl/Tbl = p1*V1/T1 + p2*V2/T2

hvoraf pbl isoleres

                                       pbl = [p1*V1/T1 + p2*V2/T2]/(Vbl/Tbl)


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. januar 2009 af mathon

blandingsmængde = mængde1 + mængde2


Svar #6
28. januar 2009 af kimor (Slettet)

okay.. tak - har fået rigtig godt fat i opgaven nu :)


Skriv et svar til: Fysik - gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.