Matematik

lidt hjælp til indekstal?

27. januar 2009 af ceciliekbh (Slettet)

er gået i stå i min opgave. opgaven lyder:

 Tabellen viser indekstallet for det samlede areal af bygninger til beboelse i Danmark.
Basisåret er 1981.
År 1981 1986 1991 2002 2004
Indekstal for beboelsesarealet 100 104,7 109,8 118,3 119,1
 

Lav en tabel der viser indekstallene med basisår 1991.

hvordan er det liige man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2009 af Isomorphician

Du skal regne forholdet mellem indekstallene ud med basis i 1991.

For 1981 bliver det fx:

(100/109,8)*100 = 91,07


Svar #2
27. januar 2009 af ceciliekbh (Slettet)

mange tak!

men sørme om der ikke også var en b'er..

I 1986 var det samlede areal af bygninger til beboelse i Danmark 293,8 millioner m2.
b) Lav en tabel der viser det samlede areal af bygninger til beboelse i Danmark i de øvrige år
 

what to do what to do


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2009 af Isomorphician

293,8 mio. = index 95,355 (hvis basisåret er 1991)

Du skal så finde arealet i mio. til de andre årstal.


Svar #4
27. januar 2009 af ceciliekbh (Slettet)

ja det er lige det, men hvordan gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2009 af Isomorphician

Hvis

293,8 mio = index 95,355

så må index 100 være:

((293,8 mio)/95,355)*100 = ((index 95,355)/95,355)*100

308,111 mio = index 100


Svar #6
27. januar 2009 af ceciliekbh (Slettet)

hmmm..

så indeks i 2002=107,7/308,112 ?


Svar #7
27. januar 2009 af ceciliekbh (Slettet)

nej hænger ikke sammen ..


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2009 af Isomorphician

I 2001:

293,8 mio = index 95,355

Så må index 107,74 i 2001 være:

((293,8 mio)/95,355)*107,74 = index 107,74

331,96 mio. = index 107,74


Svar #9
28. januar 2009 af ceciliekbh (Slettet)

... hvordan er formlen?


Skriv et svar til: lidt hjælp til indekstal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.