Fysik

enhedsproblem = (

27. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Hej :)

Dette er ret vigtigt, så svar kun hvis i er sikre! :) Det er led af en større rapport, og vil gerne have at den ska' blive god :)

Jeg har lavet nogen udregninger for at finde frem til gitterkonstanten, d:

d =  (n x lampda)/ sin(theta).. jeg har følgende tal.

d= (1 x 632,8 nm)/sin(22,56).. okay. så får jeg altså d = x antal nm.. men jeg skal jo bruge de dersens SI-enheder.. Så det jeg er i tvivl om, er enheden på 10^-9 så det blir' til meter. Er det her rigtigt som jeg skriver nu? : o

d = ( 1 x 632,8 nm x 10^(-9) (m/nm))/sin(22,56).

Så tænker jeg at 632,8 nm x 10^(-9) m/nm, blir' til (hvis vi kun ser på enhederne (nm x m)/nm. Matematik passer det, men ja, hvad er den sande enhed for 10^(-9) :)

Vh. Line ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1 nm = 10-9 m <=> 632,8 nm = 632,8*10-9 m = 6,328*10-7m (man har ikke en speciel betegnelse for

10-7, men kan så skrive 0,6328 mikrometer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er en omregningsfaktor - det er sådan set korrekt enhed, at det er m/nm.


Svar #3
28. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay, så konklussionos er altså at det er okay jeg bruger 10^-9  m/nm som enhed >:


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2009 af mathon

...hvis vi kun ser på enhederne på højre side

[d] = n*[λ]/sin(V) = "ubenævnt"*nm/"ubenævnt" = nm

................

10-9 m/nm er ubenævnt og derfor ikke en enhed

1nm = 10-9 m hvoraf ved division med nm

1 = 10-9m/nm

altså ubenævnt omskrivningsfaktor
.................
 

ex.
(630 nm) = (630 nm)*1 = 630*nm*10-9*m/nm = 630*10-9*nm*m/nm = 630*10-9 m
= 630*10-3*10-6 m = 0,630*(10-6 m) =0,630 µm


Svar #5
28. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

det ser ret avanceret ud mathon :// betydet det du har skrevet at det er forkert at sige 10^-9 m/nm : O eller hvad ska jeg skrive : o er helt forvirret.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2009 af mathon

det er ikke forkert at sige 10-9 m/nm

men forkert at kalde det en enhed


Svar #7
28. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay mange tak mathon, og tak for dit hurtige svar :) Så kan jeg roligt trykke print.. Har nemlig kun brugt det i udregningerne og ikke sagt noget med, så ganger jeg med 10^-9 m/nm.. Så burde det gå fint nok. Mange tak..

vh. Line :)


Skriv et svar til: enhedsproblem = (

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.