Fysik

elektricitet

28. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Har brug for noget hjælp, opgaven lyder:

Spændingsfaldet fra en tordensky ned til  jordoverfladen er 350 kV. Et lyn svarer  til en elektrisk strøm med strømstyrken 20 kA, som varer i 1,5 ms.

1. Hvor meget ladning fører lynet ned til jorden?

2. Hvor meget energi omsættes ved lynnedslag?

3. Hvor bliver denne energi af?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ladningen i amperesekunder) finder du af Q = i*t. Energien er arbejdet pr tidsenhed, altså udtrykt matemtisk dW = EdQ <=> dW/dt = E*dQ/dt. Og det sidste spørgsmål: Energien bliver omsat til kinetisk energi og varmeenergi (eksempel et træ, der vælter = den kinetiske energi, et hus der brænder = varmeenergien)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af mathon

1)  Q = I*t

2)  Eel = U*I*t

3)  Eel → Ekinmateriale → Eindremateriale


Svar #3
29. januar 2009 af sdelight (Slettet)

2.

er dette rigtigt:

Eel = U·I·t

Eel = 3,5MV·20kA·1,5ms = 1050J

eller mangler jeg at omregne noget til noget andet?
 


Svar #4
29. januar 2009 af sdelight (Slettet)

3.

og er dette rigtigt:

Eel = U·I·t
Eel = 3,5V·20kA·1,5ms = 1050J
 


Svar #5
30. januar 2009 af sdelight (Slettet)

kunne virkelig godt bruge noget hjælp???


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2009 af mathon

Eel = (350*103 V)*(20*103 A)*(1,5*10-3 s) = 1,05*107 J = 10,5*106 J = 10,5 MJ


Svar #7
30. januar 2009 af sdelight (Slettet)

hvad så med #3 er den rigtigt?


Skriv et svar til: elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.