Matematik

gyldne snit = phi ?

28. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

"Det gyldne snit (også kendt som det guddommelige forhold) er et irrationalt tal, som ofte dukker op i naturen og som har en lang række interessante egenskaber. Tallet betegnes inden for matematikken med det græske bogstav Φ phi (ikke at forveksle med π pi)."

Er det forkert tolket af mig, hvis jeg forstår det som, at det gyldne snit = phi?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af NejTilSvampe

 Det tror jeg ikke, isåfald har jeg også tolket det forkert :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Jo man bruger det græske bogstav φ (phi) som betegnelse for den gyldne snit.

(1+φ)/φ=φ ⇔ φ2-φ-1=0

Løsningen til ovenstående ligning giver os de gyldne snit

φ2-φ-1=0 ⇔ φ=(1+√5)/2  v  φ=(1-√5)/2


Skriv et svar til: gyldne snit = phi ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.