Matematik

Differentialligning

28. januar 2009 af Thea15 (Slettet)

Hej

Sidder lige og knokler med en opgave. Håber der er nogen, der kan give en hjælpende hånd. Så vil jeg blive rigtig glad :D

Opgaven lyder:

En funktion f er løsning til differentialligningen
y'=2x+5-y
og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f .

Bestem en forskrift for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Jekoa (Slettet)

Sæt y'=0 og så løs ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af peter lind

Løs først den tilsvarende homogene ligning y'=-y ved brug af separation af variable. Gæt derefter en løsning af samme som resten d.v.s en lineær funktion,. Sæt dette ind i differentialligningen og bestem dermed konstanten og hældningen. Summen af de 2 løsninger er den fuldstændige løsning.


Svar #3
28. januar 2009 af Thea15 (Slettet)

#2: Jeg er ikke helt med... Nu har jeg løst y'=-y og får y=+-e^(-x)

Hvad er det så jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

f '(x) angiver hældningen for tangenten til grafen for f med røringspunktet (x, y). Du får nu at vide, at linien y = 1 er tangent til grafen. Da Denne tangent ha hældningen 0, så er f '(x) = 0, når y = 1.

f '(x) = 2x+5-1=0, osv. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den generelle løsning til differentialligningen er: f(x) = c*e-x+2*x+3


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.