Matematik

Differrentialligningen

29. januar 2009 af klon5 (Slettet)

Hvordan løser jeg differentialligningen (dy/dx) = g(x)

hvordan gør man det? er der ikke nogen, der kan forklare det? 


Brugbart svar (5)

Svar #1
29. januar 2009 af ibibib (Slettet)

G(x).


Svar #2
29. januar 2009 af klon5 (Slettet)

 vil du ikk forklare hvordan, det bliver til G(x) ? Please


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2009 af plooop (Slettet)

du integrerer den


Svar #4
29. januar 2009 af klon5 (Slettet)

 Det er nyt for mig det her, vil du ikk uddybe det nærmere, bruger man en formel eller noget?


Svar #5
29. januar 2009 af klon5 (Slettet)

er der ikk nogen, der vil forklare? 


Svar #6
29. januar 2009 af klon5 (Slettet)

... please... 


Svar #7
29. januar 2009 af klon5 (Slettet)

 det haster virkeligt, vil i ikk være søde og forklare det..


Brugbart svar (2)

Svar #8
29. januar 2009 af Dynin (Slettet)

F(x) kaldes en stamfunktion til f(x) hvis F '(x)=f(x).

Du skal læse dy/dx=g(x) som at der findes er en funktion, der differentieret, giver g(x) ... denne funktion er altså en stamfunktion til g(x) og betegnes G(x).

I symboler skrives dette G(x)=∫g(x)dx eller G '(x)=g(x)


Svar #9
29. januar 2009 af klon5 (Slettet)

 Tusind Tak!!! 

Jeg tænkte også lidt selv, at det burde være sådan, men var ikk helt sikker. fordi det er nyt for mig. igen Mange tak :-)


Brugbart svar (2)

Svar #10
29. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Alle de funktioner, der differentieret giver g(x), er løsninger til ligningen dy/dx = g(x).

Eksempel: Hvis g(x) = 2, så er  G(x) = 2x + k, hvor k kan være ethvert reelt tal.


Skriv et svar til: Differrentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.