Matematik

bestem k.

31. januar 2009 af Amandaskat (Slettet)

bestem k så -2 er rod i polynomiet p(x)= x3 +kx2 -3x+6


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af Isomorphician

Hint: Hvad betyder "rod" for et polynomium?


Svar #2
01. februar 2009 af Amandaskat (Slettet)

at det skærer x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2009 af Isomorphician

Og hvad er y-værdien for alle punkter på x-aksen?


Svar #4
01. februar 2009 af Amandaskat (Slettet)

der må du lige hjælpe mig...??


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2009 af Isomorphician

y-værdien for alle punkter på x-aksen er lig nul. Du skal derfor finde det k hvor p(-2) = 0 er opfyldt.

Isoler derfor k i ligningen:

0 = (-2)3 +k(-2)2 - 3(-2) + 6


Svar #6
01. februar 2009 af Amandaskat (Slettet)

okay tusinde tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: bestem k.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.