Fysik

electricitet

01. februar 2009 af sdelight (Slettet)

Har brug for noget hjælp, da jeg ikke ved om jeg har regnet rigtigt.. opgaven lyder:

Spændingsfaldet fra en tordensky ned til jordoverfladen er 350 kV. Et lyn svarer til en elektrisk strøm med strømstyrken 20 kA, som varer i 1,5 ms.

1. Hvor meget ladning fører lynet ned til jorden?

Jeg ved at jeg skal brugt formlen
Q = I*t

men er dette rigtig udregnet:

(20*103 A)*(1,5*10-3 s) =

eller mangler jeg at omregne noget til noget andet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Det er fuldstændigt korrekt udregnet.

(20*103 A) · (1.5·10-3 s) = 30 A·s = 30 C


Svar #2
01. februar 2009 af sdelight (Slettet)

Ej hvor fedt:-) tusind tak for svar..


Skriv et svar til: electricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.