Fysik

Elektronvolt?

01. februar 2009 af stray (Slettet)

Hey guys ; )

Nogen derude der er vildt gode til fysik?

Jeg sidder mega meget fast i en fysik opgave, og da det ikke er mit stærkeste fag, gør det ikke sagen bedre.

Nåh men i hvert fald, her kommer opgaven:

Et foton lys energi er 3,46 * 10 ^ -17 J

Hvor meget er denne energi målt i elektronvolt?

Jeg aner ikke hvordan jeg skal komme igang. Er der en formel eller noget man kan benytte til dette?

Forhånd Thankie x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2009 af mathon

1 J = 6,24151*1018 eV

hvoraf

1 = 6,24151*1018 eV/J

og

3,46*10-17 J = (3,46*10-17 J) *1 = (3,46*10-17 J)*6,24151*1018 eV/J = 215,956 eV ≈ 216 eV


Svar #2
01. februar 2009 af stray (Slettet)

så ganger du det altså bare? ej hvor godt! Super hjælp, tak skal du have ^^


Skriv et svar til: Elektronvolt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.