Fysik

Transformation.

01. februar 2009 af addictxx (Slettet)

Hej allesammen! (:

Har Ohms lov noget med transformation at gøre? - og hvad kan man skrive dertil?

Begrund jeres svar, tak.

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ohms lov for vekselstrøm siger Espole=L*dI/dt og Ekapacitet=(1/C)*Q, Q er ladningen målt i Coulomb (amperesekunder). En transformator er et sæt spoler, der omtransformerer en spænding til en lavere spænding (eller omvendt), så på den led har det noget at gøre med Ohms lov. Tænk på den transformatopr, du bruger til at oplade din mobiltelefon med.


Svar #2
01. februar 2009 af addictxx (Slettet)

Ja, det er rigtigt.

Men er det ikke også noget med, at hvis der er en stor strømstyrke og stor modstand vil der ske ét eller andet med spændingen? Eller hvis strømstyrken er stor og modstanden er lille? Er det rigtigt, eller er jeg helt væk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Foir en transformator gælder (under princippet om energibevarelsen) af Iprimær*Vprimær=Isekundær*Vsekundær Her er der set bort fra hvirvelstrømme og varmetab i spoler m.v.


Svar #4
01. februar 2009 af addictxx (Slettet)

Okay..
 

Men fik ikke svar på mit spørgsmål ovenfor.. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du tænker på E=I*R ikke? Den kan du prøve at tegne op, hvor du dels bruger E(R), fast strømsttyrke og dels E(I) (fast modstand, så kan du selv se forløbet


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2009 af mathon

transformation er primært bestemt

af "induktionsforhold "
(et sig med tiden ændrende magnetfelt i en spole inducerer en spændingsforskel mellem spolens bøsninger)


Skriv et svar til: Transformation.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.