Matematik

Ellipsens brændpunkter

01. februar 2009 af Sild1989 (Slettet)

Hej,

Vi har fået stillet følgende opgave:

Punkterne F1*(e*r1,0) og F2*(e*r1,0) kaldes ellipsens brændpunkter. Lad P(x,y) være et punkt u ellipsen.

Vis at: dist(P,F1)+dist(P,F2) = 2* r1.

Jeg håber, at der er nogle som kan hjælp os. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ellipsen passerer gennem fire punkter (a,0), (-a,0), (0,b) og (0,-b), hvor b2=a2-c2. P(x,y) er på elleipsen, så får du (√(x-c)2+y2)+(√(x+c)2+y2)=2a. Jeg har sat fokuspunkterne (brændpåunkterne) (c,0) og (-c,0), det er nemmest.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der skal jo helt en tegning til, men lav den selv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Det kommer helt an på, hvordan du definerer begrebet ellipse. Et bud ses i vedh fil.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Sorry, jeg glemte at hæfte. Her kommer filen.

Vedhæftet fil:Ellipse.doc

Skriv et svar til: Ellipsens brændpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.