Matematik

Ligninger - metoder

01. februar 2009 af christianlundbye (Slettet)

Hey, jeg er kørt lidt død i følgende ligninger, idet jeg ikke kender den rigtige metode til at løse dem. Håber at nogle vil forklare metoden til løsningen af hver enkelt ligning:

2/3(8-1/x) = 2

2/x+1 = 3

2/x+1 = 1/x-1

På forhånd tak ;D


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2009 af Dynin (Slettet)

For x≠-1 er

2/(x+1)=3             gang med x+1 (begge sider)

2=3(x+1)              gang ind i parantesen

2=3x+3                 saml leddene

-1=3x                    forkort

-1/3=x

do med de øvrige ...........


Skriv et svar til: Ligninger - metoder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.