Matematik

diff.ligninger

01. februar 2009 af nunu1989 (Slettet)

Hej...

Bestem den løsning f til differentialligningen
y' - y = 3
der opfylder at f ' (-2) = 1
 

Hvordan løse man opgaven ved hjælp af cas. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af peter lind

sæt y = konstant og sæt ind i differentialligningen. Dette giver en løsning. Løs derefter differentialligningen y'-y=0 ved brug af separation af variable. Summen af de 2 løsninger er den fuldstændige løsning til differentialligningen. f ' (-2) = 1 bruges dernæst til at finde integrationskonstanten.


Skriv et svar til: diff.ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.