Matematik

mol

01. februar 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Ækvivalente:
Ved fremstilling af ammoniak siges 1 mol N2 og 3 mol H2 at være ækvivalente stofmængder, da forholdet mellem stofmængderne (og dermed forholdet mellem antallet af N2- og H2-molekyler) er det samme som forholdet mellem stoffernes koefficienter i det afstemte reaktionsskema. Tilsvarende er fx 3 mol H2 og 9 mol H2 ækvivalente stofmængder.


Vi betragter dannelsen af ammoniak ud fra grundstofferne. Beregn den stofmængde dihydrogen som er ækvivalent med 2 mol dinitrogen?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Opskriv reaktionsskemaet, og herved vides det, at n(H2)=3*n(N2)


Svar #2
01. februar 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Kan du forklarer mig det?


Svar #3
01. februar 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

hmm skal jeg bare skrive: (2*3) = 6 mol dinitrogen?

Men hvordan kan jeg opskrive reaktionsskemet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2009 af dnadan (Slettet)

3H2(g)+N2(g) --> 2NH3(g)

Her ses, at n(H2)=3*n(N2)

dvs.

n(H2)=3*2mol=6mol


Svar #5
01. februar 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

nu forstår jeg det!

hvordan beregner jeg atommassen for Cu med fem betydende cifre?


Svar #6
01. februar 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Herunder er angivet den naturlige isotopsammensætning for grundstoffet kobber.

isotop                 procentdel                    masse

63Cu                   69,174%                       62,930 u

65Cu                   30,826%                       64,928 u

-------------------------------------------------------------------

Beregn atommasen for Cu.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2009 af dnadan (Slettet)

M(Cu)Gennemsnit=M(CU63)*%63+M(CU65=*%65=62,930 u* 69,174% +64,928 u*30,826% =...


Svar #8
01. februar 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

what?


Svar #9
01. februar 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

4353,12 + 2001,47 = 6354,59 ???


Skriv et svar til: mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.