Matematik

2=1 formel:s

03. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

2=1 formel:s

ja, er der en der har styr på det:?:=


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Hvad snakker du om?


Svar #2
03. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Jeg har fået en meget snedig opgave, som virker en anelse forvirrende; skriver den lige op:

Find fejlen i følgende "bevis" for at, 2=1

a=b <=> (ganger/dividere med a)

a2=ab <=> (b2 trækkes fra/lægges til)

a2-b2=ab-b2 <=> (opløses i faktorer/ganges ud)

(a-b)(a+b)=b(a-b) <=> (dividere/ganger med a-b)

a+b=b

Da a=b, iflg. "bevisets" første line, kan vi i den nederste linje erstatte b med a, og får så at 2a= a <=> 2=1


Svar #3
03. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Danielras : Ja okay, virkelig dårligt indlæg jeg skrev, hehe:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Man må ikke dividere med 0. Bemærk at a-b netop er lig 0.


Svar #5
03. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Darwin: hvor præcist bliver der delt med   ?:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2009 af Danielras (Slettet)

(a-b)(a+b)=b(a-b) <=> (dividere/ganger med a-b)

Ved ikke hvorfor du skriver ganger, men der udføres en division med (a-b) så du når frem til:

a+b = b

Men da (a-b) er lig 0 (som det skrives i #4) divideres der med 0, og det her fejlen ligger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2009 af Darwin (Slettet)

#5.

Du benytter jo selv antagelsen, at a=b, så a-b må jo være 0.


Svar #8
03. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

(a-b)(a+b)=b(a-b) <=> (dividere/ganger med a-b)

Ved ikke hvorfor du skriver ganger, men der udføres en division med (a-b) så du når frem til:
Jeg citere bare efter bogen:)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Men da (a-b) er lig 0 (som det skrives i #4) divideres der med 0, og det her fejlen ligger.

Men der står jo:  (a-b)(a+b)=b(a-b) bliver det ikke til:

det bliver jo bare til: ab-b2


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Ja, men for at komme til næste skridt mod at bevise at 2=1 dividerer du med (a-b). Dette er en division med 0, og er derfor ikke "lovlig".


Svar #10
03. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Så (a-b)= 0?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Ja da. Du lægger jo ud med:

a = b


Svar #12
03. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

men det giver jo ikke mening?

altså det ville give mening hvis der stod 1-1 men ikke a-b

det vil jo give -ab.


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Vi er enige om at:

a = b

Medfører at a og b er lige store ikke? Differensen mellem to tal der er lige store er naturligvis altid 0.

1-1 = 0

2-2 = 0

osv.


Svar #14
03. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Danielras

når omg man, der fik du skåret det i pap:)

tusind tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. februar 2009 af Exupery (Slettet)

Eller skrevet med symboler:

a=b

a-b=a-a=0 Δ a-b=b-b=0


Svar #16
03. februar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

det vidste jeg sgu ikke

det emd symboler.


Skriv et svar til: 2=1 formel:s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.