Matematik

Differentialligninger 1.orden

03. februar 2009 af KME89 (Slettet)

Hej er det nogen der kan hjælpe mig med de små opgaver? Jeg vil sådan gerne lige hjælpes igang, da jeg har meget svært ved det her.

- Opg 1.

Vis at funktionen med forskrift f(x)= x2/2 - 1/x

er en løsning til differentialligningen y '=1/x2+x

-Opg 2.

Løs ved hjælp af cas-programmet.

a) y'-cos(x)*y-cos(x)=0

b) y'-2*x*y-exp(x2)=0

- Jeg ved ikke rigtig hvad cas-programmet er, men er ikke sikker det er det samme som desolve? som findes i catelog på TI89.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af Exupery (Slettet)

1) Differentier f(x)

2) CAS er din lommeregner, derive, TI-interactive - hvad du nu har..


Svar #2
03. februar 2009 af KME89 (Slettet)

Jamen skal jeg så bruge desolve? hvordan skrives det ind på lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2009 af Exupery (Slettet)

Ja.

desolve(y'-cos(x)*y-cos(x)=0,x,y)


Svar #4
03. februar 2009 af KME89 (Slettet)

Okay Tak :) Prøver lige så..


Skriv et svar til: Differentialligninger 1.orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.