Fysik

Opvarmning af vand/jern/sprit.

03. februar 2009 af -GE- (Slettet)

Hey alle. Sidder lige med nogle fysik opgaver, som jeg ikke kan løse.

Opgaven lyder: Hvor meget energi kræves der for at opvarme 1, 125Kg vand fra 12 grader C til 100grader C? Det samme spørgsmål stilles om jern og sprit.
 

Tror det har noget at gøre med densitet, delta og masse/volumen, men hvordan kan jeg ikke gennemskue. Håber på noget hjælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af Asbjørn, elektronik ing. (Slettet)

Det kræver 4186 J at opvarme et kilo vand en grader Celsius (den specifikke varmekapacitet)

DVS.:

Opgave 1: Svar = 1,125 * 4186 * (100-12) = ... regn selv...

For jern og sprit skal du finde den specifikke varmekapacitet for at regne energimængden ud.

Jern: 0,450 kJ/kg/K

Ethanol: 2,44 kJ/kg/K

Tjeck evt. lige selv efter hvilke specifikke varmekapaciter din lærebog angiver... Husk at du kan for opgivet n masse - du kan derfor være ligeglad med volumenforhold.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2009 af Mc M. (Slettet)

delta T * L/H = kcal

sagt på en anden måde Temperaturforskel * liter i timen = kcal

kcal divideret med 860 giver kw


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2009 af zorro750 (Slettet)

hvor lang tid tager det at opvarme en vandvarmer med 1,6kW/230 V. 45 L vand fra 12 grader til 52 grader, når det antages at 95% af vandvarmerens effekt går til opvarmning af vandet? Vands massefylde er 4,2

Det er den korrekte formel jeg leder efter

På forhånd tak


Skriv et svar til: Opvarmning af vand/jern/sprit.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.