Fysik

Fysik-masse

03. februar 2009 af Miss08 (Slettet)

En badebold med rumfanget 3,0 dm^3 flyder påvandet, således at 5% af boldens rumfang er under vand.

Beregn badeboldens masse..

Jeg kan ikke huske hvordan man finder masse..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af peter lind

Massen er lig med massen af den mængde vand, den fortrænger.


Svar #2
03. februar 2009 af Miss08 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt.. Hvordan skal det regnes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Find ud af hvor meget vand den fortrænger, det er det samme som at finde ud af hvor meget af bolden der er under vandet. Nu kan du sige: pvand=m/V, hvor p=densiteten


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Brug enhedsberegning. m=ρ*V (massefylden gange rumfanget). Rumfanget af en kugleskl er 4/3*pi*r3, så du skal altså kende radius i bolden. 5% af de 3,0 dm3 = 0,15 dm3 =150cm3. Du kan altså ikke beregne massen uden at have massefylden, den må stå i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2009 af peter lind

#4 Det er faktisk overflødigt. 5% af boldens rumfang er under vand og man kender boldens rumfang.


Svar #6
03. februar 2009 af Miss08 (Slettet)

Tak kigger lige på det..

Men der står ikke masse i opgaven. ret underligt..


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nå den flyder, taber den hele sin vægt, det svarer til vægten af det vand, der fortrænges altså 150 gram, da vandets massefylde er 1 gram pr kubikcentimeter´, så bolden vejer 150 gram

#5 Ja jeg misforstod


Skriv et svar til: Fysik-masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.