Matematik

Kastelængde, Haster!!

04. februar 2009 af Jurlique_Q (Slettet)

Hey allesammen.

Jeg er igang med at skrive SRO, men har fået problemer med et af spørgsmålene, da jeg ikke ved , hvordan jeg skal komme videre.

spørgsmålet lyder: kuglen rammer x-aksen i punktet (L,0). L kaldes kastelængden.

Vis beregningen af L ved brug af de to ligninger i 1)

Min besvarelse indtil videre, er oploadet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/153138


Svar #2
04. februar 2009 af Jurlique_Q (Slettet)

Søde Mathon, jeg har kigget på det der link mange gange, og jeg ved ikke om jeg kan bruge det til noget. Mit problem er, og som du kan se i min opgave, at jeg ikke kan komme videre, når jeg skal finde ud af, hvor mange løsninger der er..


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2009 af mathon

ja men søde, søde Jurlique_Q

se i link'et under udledelse af kastevidden


Svar #4
04. februar 2009 af Jurlique_Q (Slettet)

oka, nu har jeg så brugt diskriminant formlen, og fået

g*h´/(V^2*sin(cos(x)))+(tan(x))^2

er det formlen for kastevidden eller hvad? eller har jeg bare ramt totalt ved siden af..?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2009 af mathon

L = √(2h/g)*vox + (vo2/g)*sin(2φo)


Svar #6
04. februar 2009 af Jurlique_Q (Slettet)

Jeg har et andet spørgsmål som jeg har lidt problemer med:

optil hastighedsfunktionerne vx(t) og vy(t) samt stedfunktionerne x(t) og y(t).

det er stadig om i skråt kast forsøget.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2009 af mathon

vx = cos(φo)*vo

vy = sin(φo)*vo - g*t

...........

x = cos(φo)*vo*t

y = -½g*t2 + sin(φo)*vo*t + h
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. bilag.


Skriv et svar til: Kastelængde, Haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.