Matematik

Bestem tallet k

04. februar 2009 af stray (Slettet)

Hej folks. Jeg er gået fast i en hjemmeopgave, så jeg håber at nogle af jer kan hjælpe mig med den.

p1 betegner prisen på en vare før moms, og p2 betegner prisen på en vare efter moms. Det gælder at p1 = k * p2. Bestem tallet k.

Jeg er helt med på at k er et tal der skal ganges med p2 for at få prisen når momsen er lagt på, men hvordan kan man finde ud af hvad det er for et tal?

Håber i vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Momsen er på 25 %...


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2009 af mathon

p1 = (1/1,25)*p2 = 0,8*p2


Skriv et svar til: Bestem tallet k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.