Matematik

EU tilskud

04. februar 2009 af morsbøl (Slettet)

#0

Opgaven

I forbindelse med ansøgning om tilskud fra EU, har en landmand målt sidelængderne af en mark, der har form som firkant ABCD.

I firkant ABCD er vinkel A = 90o, afstanden fra A til B =230m, fra B til C = 256m, fra C til D = 361m, og fra D til A = 308m.
C
256

B


361
230


A D
308


a) Beregn længden af liniestykket BD.

b) Beregn størrelsen af vinkel C

Marken er tilsået med raps, og tilskuddet fra EU er 3.740 kr. pr. ha (=10.000 m2).

c) Beregn tilskuddet til landmanden for denne mark.
 

Opgaven

I forbindelse med ansøgning om tilskud fra EU, har en landmand målt sidelængderne af en mark, der har form som firkant ABCD.

I firkant ABCD er vinkel A = 90o, afstanden fra A til B =230m, fra B til C = 256m, fra C til D = 361m, og fra D til A = 308m.
C
256

B


361
230


A D
308


a) Beregn længden af liniestykket BD.

b) Beregn størrelsen af vinkel C

Marken er tilsået med raps, og tilskuddet fra EU er 3.740 kr. pr. ha (=10.000 m2).

c) Beregn tilskuddet til landmanden for denne mark.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2009 af peter lind

a) Det første du skal gøre, når du får sådan en opgave, er at tegne op og markere, hvad du ved. Gør du det vil du se at trekant ABD er en retvinklet trekant, hvor du kender kateterne. Brug Pytagora på den.

b. BCD er nu en trekant, hvor du kender alle sider. Brug udvidet Pytagoras til at  finde vinkel C.

c. Brug velkendte formler for trekanters areal til at finde arealet af ABD o BCD. Summen af dem er markens areal.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2009 af peter lind

I sådan en opgave tegn altid op og marker hvad du kender.

a) Hvis du ser på tegningen vil du se at trekant ABD er en retvinklet trekant, hvor du kender kateterne. Brug Pytagora til at finde den manglende side.

b) Nu kender du alle sider i trekant BCD. Brug udvidet Pytagoras til at finde den manglende vinkel.

c) Brug velkendte formler for arealet af en trekant til at finde arealet af de 2 trekanter. Summen af de to trekanters areal er markens areal.


Skriv et svar til: EU tilskud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.