Matematik

Bestem et koordinatsæt..

04. februar 2009 af Elsker-Island (Slettet)

I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved
a = ( t, t+1) og b = ( -t, t+1)

hvor t er et tal.
1) Bestem for t = 2 arealet af det parallelogram, der udspændes af
vektorerne a og b.

2) Bestem for t = 2 koordinatsættet til projektionen af b på a.

3) Bestem de værdier af t, for hvilke vinklen mellem vektorerne
a og b er 60° .
 

1 har jeg løst og 3 er jeg klar over hvordan jeg løser, men mit problem ligger i at jeg ikke aner hvordan jeg kommer igang med 2´eren .. nogen som kan hjælpe mig lidt på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af dnadan (Slettet)

2) Indsæt 2, herved kendes vektorene a og b, disse indsættes i projektionsformlen, hvorved projektionen af b på a er fundet.


Svar #2
04. februar 2009 af Elsker-Island (Slettet)

Tak :)

Så får jeg at koordinatsættet er: ( (4/13) , (6/13) ).

Kan det passe?


Skriv et svar til: Bestem et koordinatsæt..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.