Matematik

vektor

04. februar 2009 af lielie (Slettet)

Hej

Hvordan kan jeg regne det her opgave ud:

I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved:

a=(2,3)     og     b=(t+4 , 2t-2)    og t er et tal

a) bestem t således at de to vektorer er parallelle.

Jeg har regnet opgave a ud, ved at først beregne determinenten og sætte den lige med 0

men problemet er når jeg skal besvare opgave b som lyder sådan:

b) Bestem de værdier af t, for hvilke IbI=kvadratroddet af 17???

hvordan skal jeg gøre det??? jeg kan bare sætte det på lommeregneren og sige solve, MEN det er UDEN HJÆLPEMIDLER :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af piper (Slettet)

Fra din formelsamling får du altså at

Se på |b| = kvadratrod( (t + 4)2 + (2t - 2)2 ) = kvadratrod(17)

Eller

(t + 4)2 + (2t - 2)2 = 17

Udvid udtrykket


Problemet bunder nu i at løse en andengradsligning.
 


Svar #2
04. februar 2009 af lielie (Slettet)

ok tak kan godt klare en andengradsligning :)


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.