Fysik

Harmoniske svingninger

06. februar 2009 af Tit1234 (Slettet)

Nogelder har noget teori til en rapport om harmoniske svingninger .

Opgaven går ud på at undersøge hookes lov og bestemme fjederkonstanten.

At bestemme svingningstiden..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg har lagt en besked på din mail


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2009 af mathon

praksis:

Ffjeder = -k*x

tabellæg sammenhørende værdier af F og x

k = |F|/|x|
................

teori:

d2x/dt2 = -(k/m)*x

med løsningen

x = A*sin(ω*t + φo) =  A*sin(√(k/m)*t + φo)

v = dx/dt = ωA*cos(ω*t + φo)

vo = ωA*cos(φo)

vo/ω = A*cos(φo)

xo = A*sin(φo)         som ved division giver

hvoraf

tan(φo) = (xo/vo)*ω = (xo/vo)*√(k/m)
A = xo*sin(φo)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Husk også, når du skriver om Hookes lov at nævne pendulet. Det er igen Hookes lov, der er i aktion, hvor forskydningen måles i buelængde (radianer) i stedet for i længde (meter).


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.