Matematik

Bestem a og b

08. februar 2009 af Waaler (Slettet)

 f(x) = b * x^a

f(2)=2 og f(4)= 16

Bestem tallene a og b

Hvordan er det nu lige man gør?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du har to ligninger med to ubekendte. Prøv evt. at dele ligningerne med hinanden, så går b'erne ud med hinanden.


Svar #2
08. februar 2009 af Waaler (Slettet)

 f(2)= 2 = b * 2a      

og f(4)= 16 = b * 4a

er det helt forkert?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Tværtimod, det er helt rigtigt. Nu har du to ligninger med to ubekendte, så dem løser du bare med hensyn til først den ene og den anden bag efter.


Svar #4
08. februar 2009 af Waaler (Slettet)

#3 Hmm,. det forstod jeg ikke helt.


Svar #5
08. februar 2009 af Waaler (Slettet)

 ?(:


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.