Matematik

udregn Ligebenet trekant

08. februar 2009 af Herlmer85 (Slettet)

Hvis A=B=65 grader og a= 17,3

Hvordan er formlen så på en ligebenet trekant?

Tak for hjælpen igen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af Isomorphician

Du kan finde C ved at trække A og B fra 180°.

Så kan du bruge sinusrelationerne til at finde c.


Svar #2
08. februar 2009 af Herlmer85 (Slettet)

Så får jeg C til at blive 50 grader og c til at blive 19.09.

a= 17,3 ----> 17,3/sin65 = 19,09

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2009 af Isomorphician

Siden over for den mindste vinkel har den mindste længde.

a/sin(A) = c/sin(C) <=>

17,3/sin(65°) = c/sin(50°), isoler nu c.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Da trekanten er ligebenet gælder at a = 2*17,3*cos(65º)


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. februar 2009 af mathon

højden på grundlinjen er tillige median
hvoraf

(c/2) = 17,3*cos(65°)

c = 2*(17,3*cos(65°))

...som er #4
med aktuel bogstav-notering


Skriv et svar til: udregn Ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.