Matematik

regression...

09. februar 2009 af aaish (Slettet)

2 rotter kan blive til 1000 på 1 år!!!!
Antallet af rotter udvikler sig eksponentielt – hvis deres livsbetingelser er optimale!

 

forskriften: f(x)=1,01717 * 2x

b. Med hvor mange % vokser antallet af rotter pr. dag?
 

c. Hvad er vækstraten pr. dag?
 

d. Hvad er fordoblingskonstanten?
 

e. Hvor mange efterkommere af de to oprindelige rotter er der ifølge modellen efter 2 år? 
 

f. Efter hvor mange dage overstiger antallet af efterkommere af de to oprindelige rotter 300.000 stk?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2009 af Youngmann (Slettet)

Er du sikker på, at forskriften er korrekt?


Svar #2
09. februar 2009 af aaish (Slettet)

hmm, er den ikke det? hvis punkterne er (0,2) & (365, 1000)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2009 af Youngmann (Slettet)

Hmm, nej ikke helt. Du har de rigtige tal, men husk at en eksponentiel ligning, ser således ud: y = bax


Svar #4
09. februar 2009 af aaish (Slettet)

hov, ja. jamen jeg har lige regnet det ud i hånd også, nu må det være nogenlunde rigtigt;

1,96 * 1,01717x

passer det? :)


Svar #5
09. februar 2009 af aaish (Slettet)

nogen der kan hjælpe mig videre med procentet?


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. februar 2009 af Youngmann (Slettet)

Ja, det passer - min lommeregner siger: y = 2·1,0172x


Svar #7
09. februar 2009 af aaish (Slettet)

kan du hjælpe mig videre? :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. februar 2009 af Youngmann (Slettet)

b) Da a er større end 1, skal du sige: (a-1) · 100 %

c) Du finder vækstraten ved at sige a-1 = r (r=vækstraten)

d) Brug formlen for fordoblingskonsten(du har formlen i din grundbog og plot tallene ind)


Skriv et svar til: regression...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.