Fysik
En vandstråles kastevidde
07. november 2004 af
Julie J (Slettet)
Vi har i fysik lavet et forsøg hvor vi ved at fylde vand i en cylinder, som der er boret nogle små huller i forskellige højder i, forsøgte at bestemme hvilken hulhøjde der giver den maksimale kastevidde (dk) for vandstrålen. Altså hvilken højde der gør at vandstrålen kommer længest væk.
1)
Jeg skal nu opstille en teori til beregning af kastevidden. Hvordan gør jeg det?
Til opgaven er oplyst nogle begreber:
A = hullets areal, jeg har diameteren
dv = cylindervæggens tykkelse
H = den samlede højde op til vandoverfladen
h = højden op til et givet hul
dd = hullets dybde under vandoverfladen
dk = kastevidden
Jeg tror måske at kastevidden skal bestemmes udfra uafhængighedsprincippet, men jeg kan ikke finde ud af det.
2)
Hvilke kræfter påvirker vandelementet når det accelerere ud gennem væggen?
Håber I kan hjælpe.. ;)
1)
Jeg skal nu opstille en teori til beregning af kastevidden. Hvordan gør jeg det?
Til opgaven er oplyst nogle begreber:
A = hullets areal, jeg har diameteren
dv = cylindervæggens tykkelse
H = den samlede højde op til vandoverfladen
h = højden op til et givet hul
dd = hullets dybde under vandoverfladen
dk = kastevidden
Jeg tror måske at kastevidden skal bestemmes udfra uafhængighedsprincippet, men jeg kan ikke finde ud af det.
2)
Hvilke kræfter påvirker vandelementet når det accelerere ud gennem væggen?
Håber I kan hjælpe.. ;)
Skriv et svar til: En vandstråles kastevidde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
