Fysik
Måge.
27. april 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej.
Jeg har fået en opgave for, hvor jeg har nogle problemer med spm. b.
Opgaven lyder således:
En måge svæver rundt i en vandret cirkelbevægelse med konstant fart.
Omløbstiden vurderes til 17 s og radius til 15 m.
a) Beregn mågens fart. (den har jeg regnet).
Mågens masse er 900 g.
b) Bestem størrelsen af kraften F vinkelret på vingerne.
Hvor stor er den kraft a, som kraften F danner med lodret?
Hilsen mig.
Jeg har fået en opgave for, hvor jeg har nogle problemer med spm. b.
Opgaven lyder således:
En måge svæver rundt i en vandret cirkelbevægelse med konstant fart.
Omløbstiden vurderes til 17 s og radius til 15 m.
a) Beregn mågens fart. (den har jeg regnet).
Mågens masse er 900 g.
b) Bestem størrelsen af kraften F vinkelret på vingerne.
Hvor stor er den kraft a, som kraften F danner med lodret?
Hilsen mig.
Svar #1
27. april 2003 af Jean
Du kan finde hjælp i disse rapporter:
http://www.studi.dk/opg/sog.php?sog=cirkel&fag=all
http://www.studi.dk/opg/sog.php?sog=cirkel&fag=all
Svar #2
27. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Det gælder at centripetalkraften er lig = m*a => m* v^2/r
Altså i dette tilfælde
0,9kg * 5.54m/s /15m = 1,24 N
Tyngdkraften er let nok.
Herefter konstruerer du kræfternes parallelogram.
Ved hjælp af pythagoras får du at Fres^2=kvrod(Ft^2+Fc^2)= cirka 9 N
Vinklen disse danner med hinanden kan skrives som= tan^-1(Fc/Ft)
Dette skulle give omkring 11,8 grader.
Håber at det hjælper
Altså i dette tilfælde
0,9kg * 5.54m/s /15m = 1,24 N
Tyngdkraften er let nok.
Herefter konstruerer du kræfternes parallelogram.
Ved hjælp af pythagoras får du at Fres^2=kvrod(Ft^2+Fc^2)= cirka 9 N
Vinklen disse danner med hinanden kan skrives som= tan^-1(Fc/Ft)
Dette skulle give omkring 11,8 grader.
Håber at det hjælper
Svar #3
08. november 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
Hvis Fc = m*v^2/r, får jeg
0,9kg * (5.54m/s)^2 / 15m = 1,8 N
Kan det passe?
0,9kg * (5.54m/s)^2 / 15m = 1,8 N
Kan det passe?
Skriv et svar til: Måge.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
