Matematik

En fejl i algebra

11. februar 2009 af MedianHansen (Slettet)

Jeg vil forsøge at isolere y, i en sætning, men det virker som om det går galt på et eller andet puntk, her er mine udregninger:

-x+5y-2=0
-x-2=-5y
-x*-1-2*-1=-5y*-1
x+2=5y
x/5+2/5=y
0.2x+0.4=y

Er der nogen der kan finde fejlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det går galt allerede i 2. linie, vi tager en ting ad gangen:

-x+5y-2=0 vi starter med at lægge x til på begge sider af ligningen

5y-2=x, så lægger vi 2 til på begge sider

5y=x+2, så deler vi med 5 på begge sider

y=1/5*x +2/5


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2009 af allan_sim

#0.

Der er ingen fejl.

#1.

Du har da det samme resultat som trådstarter...
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#2 Jeg overså minus foran 5-tallet


Svar #4
11. februar 2009 af MedianHansen (Slettet)

I så fald er det nogle meget mærkelige parametre at forstætte med i næste del af opgave:

Afstand=( |ax1+b-y1| )/(\/(1+a^2))
Afstand=( |0.2*4+0.4-3| )/(\/(1+0.2^2))
Afstand=( |0.8-2.6| )/(\/(1+0.04))
Afstand=( |-1.8| )/(\/(1.04))
Afstand=( |-1.8| )/(\/(1.04))
Afstand=( 1.8 )/(1,0198039027185569660056448218046)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

De lodrette streger betyder blot den numeriske værdi af tallet, så skulle det blive negativt, så ganger vio blot med -1


Svar #6
11. februar 2009 af MedianHansen (Slettet)

Ja... Det har jeg også gjort...men det er nogle MEGET mærkelige tal jeg ender med!


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2009 af allan_sim

#6.

Hvorfor mener du, de er mærkelige? Det er langt fra alle afstande, der er pæne hele tal :-)


Svar #8
11. februar 2009 af MedianHansen (Slettet)

Det er korrekt, men kcadratroden af 1.04, det virker ret specielt ^^


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. februar 2009 af Timeismoney (Slettet)

 -x+5y-2=0

First take x to the left side 5y+2=x

Next step take 2 to the right side 5y=x+2

Then divide both side by 5y so is egual to y=1/5+2/5=7/5


Skriv et svar til: En fejl i algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.