Matematik

vektor

11. februar 2009 af maxxi (Slettet)

om to vektorer a og b gæder at: I a I =7 og I b I=3 og a*b=2.

beregn længden af projektionen af a på b.

en vektor v er bestemt ved ved v=4a*5b.

beregn a*v

beregn længden a vektor v.

ps. alle bogstaverne og tallene er vektorer med en pil over.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2009 af ibibib (Slettet)

|ab| = |a·b| / |b| = ...

v=4a·5b er ikke en vektor....


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hints

1) Længden af den ene gang længden af den anden gange cosinus til den mellemliggende vinkel, så skulle der kun være en ubekendt i den ligning

2) a*b er en skalar (et rent tal) og ikke en vektor. I ingen af opgaverne får du brug for koordinaterne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2009 af ibibib (Slettet)

v = 4a + 5b?

Så er

a·v = a·(4a + 5b) = 4a2 + 5a·b = 98 + 10 = 108.

Men hvad betyder: "beregn længden a vektor v" ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der skal stå længden af vektor v


Svar #5
11. februar 2009 af maxxi (Slettet)

#3

sorry. jeg mener "beregn længden af vektor v".

ku du måske hjælpe nu:D??


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2009 af ibibib (Slettet)

v2 = (4a + 5b)2 = 16a2 + 25b2 + 40a·b = 16·72 + 25·32 + 40·2 =1089.

v = √1089 = 33


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

a*v=a*v*cos(a,v)=108<=>v=108/(a*cos(a,v)


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.