Matematik

matematik opgave i funktioner??

11. februar 2009 af sassibabe (Slettet)

jeg har nogen problemer med en opgave i matematik der lyder:

for ethvert tal a er en potensfunktion f givet ved : f(x) = x^a , x>0

bestem a, når det oplyses, at f(2x) = 5 *f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2009 af dnadan (Slettet)

f(x) = x^a og f(2x) = 5 *f(x):

f(2x) = 5 *f(x)
 heraf

(2x)^a=5*x^a prøv nu at renge lidt på det, så skulle du gerne få a :-)


Svar #2
11. februar 2009 af sassibabe (Slettet)

kan det passe at  a√a=5x/2x


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2009 af mathon

#1 detaljeret:

f(2x) = 5 *f(x)

(2x)a = 5*xa

2a*xa = 5*xa      som ved divisin med xa giver

2a = 5                hvoraf a beregnes................


Skriv et svar til: matematik opgave i funktioner??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.