Matematik

f(3) ?

11. februar 2009 af stray (Slettet)

Hey guys ^^

Jeg har netop lært om eksponentialfunktioner, og syntes selv at jeg har rimelig godt styr på det. Der er bare en ting jeg ikke helt forstår.

Hvad betyder det når f.eks. f(4) = 1,34 ?

Altså når det ikke er f(x) men et tal.

Og hvordan kan man bestemme begyndelsesværdien når man f.eks. ved at fremskrivningsfaktoren er 0,8 og f(3) = 2,56 ?

Håber at i vil hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2009 af Alloo (Slettet)

Så er x erstattet med 3


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2009 af aall (Slettet)

Det vil sige at x = 3 og dermed er fuktionen lig med 1,34


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. februar 2009 af kim19 (Slettet)

ja i dit tilfælde er x=4 og funktionen er lig 1,34


Svar #4
11. februar 2009 af stray (Slettet)

aah, så det bliver altså f(3) = 2,56 * 0,8^3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. februar 2009 af kim19 (Slettet)

ja, det tal er står inde i f

altså f(3) er det samme som at x er lig 3 i funktionen hvor der står x der indsætter du 3


Svar #6
12. februar 2009 af stray (Slettet)

okay, tusind tak xD


Skriv et svar til: f(3) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.