Matematik

Bestem koordinatsæt

12. februar 2009 af CJN (Slettet)

f(x) = x2 + 1/2 , x>0

Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen f, hvor tangenthældningen er -3:

Hvordan er det lige jeg gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2009 af mathon

1) find f '(x)

2) beregn xo af ligningen f '(xo) = -3
 


Svar #2
13. februar 2009 af CJN (Slettet)

f´(x) = 2x + (-1/x2)

Skal jeg så bruge tangentens ligning eller?

kan godt finde ud af at finde en hældning udfra et koordinatsæt, men ik omvendt??

Hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2009 af mathon

f '(x) = 2x



Svar #4
13. februar 2009 af CJN (Slettet)

Funktion: f(x)= x2 + 1/x , x>0

Den afledede: f(x) = 2x + 1/-x2

Passer den så??


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. februar 2009 af mathon

Ja

eller skrevet

f '(x) = 2x - x-2


Svar #6
15. februar 2009 af CJN (Slettet)

okay og hvad gør jeg så herfra?


Svar #7
15. februar 2009 af CJN (Slettet)

Skal jeg bruge tangentligningen? Det er de sidste opgave jeg mangler og det skal afleveres i morges.. håber nogen kan hjælpe??


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. februar 2009 af mathon

xo bestemmes af
ligningen
f '(xo) = 2xo - xo-2 = -3 og x > 0


Svar #9
15. februar 2009 af CJN (Slettet)

Jeg kan altså slet ik få det til at gå op... :-(


Svar #10
15. februar 2009 af CJN (Slettet)

Kan det passe x blir 0,82... synes det lyder forkert..


Brugbart svar (1)

Svar #11
15. februar 2009 af mathon

2xo - xo-2 = -3 og x > 0                  multipliceres med xo2

2xo1+2 - xo-2+2 = -3*xo2

2xo3 - 1 = -3*xo2 

2xo3 + 3*xo2 - 1 = 0                       som har roden -1, hvorfor

2xo3 + 3*xo2 - 1 = (xo+1)(2xo2 + xo - 1) = 0   opnået ved polynomiers division

(xo+1)2(2xo - 1)  = 0                      da 2xo2 + xo - 1 også har roden -1

2(xo+1)2(xo - ½) = 0  og x > 0        med xo = ½ som eneste positive rod


Svar #12
15. februar 2009 af CJN (Slettet)

Hold da fast!

Tusind tak for forklaringerne - gør det altså lidt nemmere for os dødelige at forstå det ;-)

Mange tak!


Skriv et svar til: Bestem koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.