Matematik
Haster til imorgen hjælp !
#5
Ved trykning af en bog er der 40000 kr i startomkostninger. Desuden er der omkostninger på 20 kr. pr. bog.
Hvad koster det at trykke 1000 bøger? 5000 bøger?
Lad x betegne antal bøger og y betegne omkostninger ved trykning af de x bøger.
Find et udtryk på formen y = ax + b for sammenhængen mellem x og y. Bøgerne sælges for 60 kr. pr. stk. Hvor stort antal skal trykkes og sælges, for at det ikke giver underskud?
#6
En kapital på 15000 kr ønskes forøget til 40000 kr i løbet af 9 år.
Find renten p.a.
Svar #3
13. februar 2009 af n45r1 (Slettet)
Har prøvet men kommer frem til mystisk resultat.. :S har også prøvet LN/LN men det se heller ikk rigtigt ud...... ! nogen der gider at regen ud ??
Svar #4
13. februar 2009 af mathon
K9 = Ko(1+r)9
(1+r)9 = (K9/Ko)
(1+r) = 9√(K9/Ko))
r = 9√(K9/Ko)) - 1 =
Svar #5
13. februar 2009 af n45r1 (Slettet)
hvad er k9 og k0 kan huske K0 er startsværdien kan det passe ?
Svar #8
13. februar 2009 af n45r1 (Slettet)
hvad med den anden opgave.. ? er der nogen forslag på forhånd milliarder gange tak !
Svar #10
13. februar 2009 af mathon
når du har beregnet omkostninger ved trykning
af 1000 og 5000 bøger
får du sikkert en idé om,
hvad omkostningerne er for x bøger
på formen
y = "variabel del" + "konstant del"
Svar #12
13. februar 2009 af mathon
r = 9√(K9/Ko)) - 1
r = p/100
eller
p = r*100
p = [9√(K9/Ko)) - 1]*100
Svar #13
13. februar 2009 af mathon
den variable del afhænger af det trykte antal bøger, x
mens
den konstante del er en fast trykningsudgift uanset antal trykte eksemplarer
Svar #15
13. februar 2009 af Orakel1999 (Slettet)
1000 bøger koster: 40000+(20*1000) = 60000 kr.
5000 bøger koster: 40000+(20*5000) = 140000 kr.
Svar #17
13. februar 2009 af n45r1 (Slettet)
Find et udtryk på formen y = ax + b for sammenhængen mellem x og y. ??
Svar #18
13. februar 2009 af Orakel1999 (Slettet)
Jeg er ikke meget for at lave dine lektier, men her kommer det:
y = 20x + 40000
Svar #19
13. februar 2009 af n45r1 (Slettet)
Jeg har siddet med de to opgaver hele igår :) og det er kun en opgave ud af 28 :) så ingen probblem og jeg takker
Svar #20
13. februar 2009 af Orakel1999 (Slettet)
Løsningen på den sidste opgave:
20x + 40,000 - 60x = 0
40,000 = 40x
x = 1,000 skal trykkes og sælges
Skriv et svar til: Haster til imorgen hjælp !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
