Matematik

Reducering

14. februar 2009 af Ahmad (Slettet)

Hej 

skal reducere følgende udtryk: (a + b)^2 × (a - b)

(a + b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab

(a^2 + b^2 + 2ab) × (a - b)

og her går jeg lidt i stå, hvad er fx a × b^2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2009 af Dynin (Slettet)

(a+b)2(a-b)=(a+b)(a+b)(a-b)=(a+b)(a2-b2)=a3-b3+a2b-ab2 ... står der virkelig reducer? ... eller står der udregn?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2009 af peter lind

a × b^2 kan du ikke gøre mere ved. Ellers kan du gøre det lidt smartere :

(a + b)^2 × (a - b) = (a + b) ×(a+b) × (a - b) = (a+b) ×(a2-b2)

 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.