Matematik

Hjælp mig

15. februar 2009 af Tina-89 (Slettet)

heej

er der nogle der kan finde ud af denne opgave?

En møbelsnedkler skal have et rektangulært bord, hvis diagonaler skal være 1 m lang. bordet skal desuden være dobbelt så langt som bredt. Find bordets længde og bredde i hele mm

håber nogle af kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Bredden = x.

Længden = 2x

Pythagoras siger nu

x2 + (2x)2 = 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2009 af Lektiehjælpen (Slettet)

1 m = 1000 mm

x = bredde, og y = længde

x2+y2 = 10002

2x = y

x2+4x2 = 10002

5x2 = 10002

x = 447,2 mm

y = 894,4 mm


Skriv et svar til: Hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.