Matematik

Dobbeltuligheder

15. februar 2009 af larzeen (Slettet)

Er der nogen som kan hjælpe mig med at løse denne ligning: x+4 < 4x-2 < 3x+5 ?

Kan ikke selv komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal skrive dem helt ud og derefter sammenholde resultaterne, så

x+4≤4x-2 og 4x-2≤3x+5

prøv at løse dem og sammenlign!


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2009 af peter lind

Spalt den op i 2 uligheder x+4 =< 4x-2  og 4x-2 =< 3x+5 og løs dem hver for sig.


Svar #3
15. februar 2009 af larzeen (Slettet)

Jeg har prøvet , men det jeg kommer frem til. Passer ikke ind i mit koordinat sytem.


Svar #4
15. februar 2009 af larzeen (Slettet)

x+4 =< 4x-2=<3x+5
x+4 =< 4x-2 og 4x-2 =< 3x+5
3x=<6 og -7=<6x
x=<2 og -0,86=<x
-0,86 =< X =< 2

Er det sådan eller ? :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2009 af peter lind

Jeg aner ikke hvad du gør. Du kan gøre 2 ting nemlig addere det samme på begge sider af ulighedstegnet og trække det samme fra på begge sider af ulighedstegnet. I den første af ulighederne skal du først trække x fra på begge sider af ulighedstegnet.


Svar #6
15. februar 2009 af larzeen (Slettet)

Hvis du prøver at løse den, hvilke løsninger for du så?


Skriv et svar til: Dobbeltuligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.