Matematik

HJÆLP TIL OPG 5.008

08. november 2004 af sam18 (Slettet)
Hej jeg vil meget gerne have hjælp til opg. 5.008 fra bogen eksamensopgaver i matematik matmatisk linje 2 årigt til b niveau
PLZ de4t haster lidt mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2004 af Damon (Slettet)

Hvis du skriver opgaven op er det lidt lettere...

Svar #2
08. november 2004 af sam18 (Slettet)

I et koordinatsystem har parabel ligning y=x^2

-bestem en ligning for tangenten t til parablen i punktet P(1,1)

x^2+y^2-4x+4y+3=0
-bestem centrum og radius for cirklen
-vis at parabeltangenten t også er tangent til cirkel

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2004 af frodo (Slettet)

f'(x)=?

tangent: y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

dist(y,C)=r, da er linien tangent!

Svar #4
08. november 2004 af sam18 (Slettet)

jamen hvad for i når i regner den ud hele opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2004 af frodo (Slettet)

y=2x-1

y er tangent da r=sqrt(5)

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2004 af Nukaen (Slettet)

tangenten til f i P(1.1):
y - 1 = (2*1)(x-1) <=> y-1 = 2x-2 <=> y = 2x - 1

cirklen kan omskrives til denne ligning: (x-2)^2 +(y+2)^2 = 5
altså er radius sqrt(5) og C(2.-2)

og som frodo siger så er tangenten til parablen også tangent til cirklen hvis afstanden fra tangenten til cirklens centrum er lig radius.
Dist(y,C) = |2*2-1+2|/sqrt(2^2 + 1) = |4-1+2|/sqrt5 = 5/sqrt5
og 5/sqrt5 er lig sqrt5...altså er den også tangent til cirklen.



Svar #7
09. november 2004 af sam18 (Slettet)

TUSIND TAK...JEG FÅR DE SAMME TAL men bruger en lidt anden formel til tangent ligning

Skriv et svar til: HJÆLP TIL OPG 5.008

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.