Matematik

logaritmer

08. november 2004 af Malli (Slettet)
Hej alle matematikvenner:

Jeg er ikke den stiveste i logaritmeregning så derfor håber jeg at få et skub i den rigtige retning: Det første lyder sådan her:

80= 10*log (i/10^-12)

Hvordan får jeg isoleret i??? har prøvet i flere timer men kan fandme ikke få hul!! Håber på hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2004 af frodo (Slettet)

i=10^-4

del med ti, tag titalseksponentialfunktionen, gang med 10^-12

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2004 af Samuel (Slettet)

Del med 10 på begge sider. Du ved nu, at 10^(log(x))=x. D.v.s. "10 går ud med log" på højre side af lighedstegnet...

Svar #3
08. november 2004 af Malli (Slettet)

hmmm... det forstod jeg desværre ikke... nogen mulighed for at skære det lidt mere ud i pap? beklager

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2004 af Samuel (Slettet)

hovsa...

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2004 af Samuel (Slettet)

Forstår du #2? Skriv dine udregninger op, hvis du ikke gør.

Svar #6
08. november 2004 af Malli (Slettet)

hvis man deler med 10 på begge sider:

jeg prøver:

80/10 = (10*log (i/10^-12))/10

altså:

8 = log (i/10^-12) ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2004 af frodo (Slettet)

ja, og ophæv så log ved hjælp at titalaeksponentialfunktionen (10^x)

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2004 af Samuel (Slettet)

80/10 = (10*log (i/10^(-12)))/10
<=>
8=log (i/10^(-12))
<=>
10^8=10^(log(i/10^(-12))
<=>
10^8=i/(10^-12)

og så videre...

Svar #9
08. november 2004 af Malli (Slettet)

hmm min hjerne er godt nok slået fra...(hvis den alså er der)
Hvis det er muligt vil jeg gerne hjælpes igennem den er....

hvis jeg kigger mine regneregler igennem står der at man burde gøre sådan her...:

8= log i - log 10^-12 ??

er det fuldstændig hen i vejret?

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2004 af frodo (Slettet)

kan du også, men det er lige så nemt at gøre det andet!

Svar #11
08. november 2004 af Malli (Slettet)

jeg forsår ikke bare ikke det du mener med at tage titalseksponentialfunktionen... kan du give et eksempel??

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. november 2004 af Samuel (Slettet)

LÆS NU #8.

Svar #13
08. november 2004 af Malli (Slettet)

10^8=10^(log(i/10^(-12))

det er der jeg går i stå... kan du forklare hvad du har gjort der?

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. november 2004 af frodo (Slettet)

logx=a <=> x=10^a

Svar #15
08. november 2004 af Malli (Slettet)

aahhh fuck hvor plat... har løst den nu...!! MANGE TAK! kommer nok med en om lidt igen :)

Skriv et svar til: logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.