Matematik

reducer

17. februar 2009 af Ahmad (Slettet)

 hej

skal reducere følgende to stykker og kan ikke rigtig komme igang..

bliver meget rodet hvis jeg skal skrive det her så henviser til siden http://www.cfv.dk/komud/matematik_A/Modul_1/index_lektion3.htm

opg 4a og 4b

help me:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2009 af Pettson

De to regler, som du skal bruge til opgaverne, står på side 3.2 Brøker
(http://www.cfv.dk/komud/matematik_A/Modul_1/3_2omformninger.htm):

opgave 4a) Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendt brøk

opgave 4b) Man ganger to brøker med hinanden ved at gange tællerne sammen og gange nævnerne sammen


Svar #2
18. februar 2009 af Ahmad (Slettet)

 ok jeg prøver så:

(2x-3)*4x^2 = 8x^3- 12x^2

og

2x * (6x-4x^2) = 12x^2- 8x^3

facit: (8x^3- 12x^2)/(12x^2- 8x^3) ????


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2009 af Pettson

Opgave 4a

Tæller:                                                         4x2 (2x – 3)
Nævner: 2x (6x – 4x2) = 2x * 2x (3 – 2x) = 4x2 (3 – 2x)

Nu kan du fjerne 4x2 både i tæller og nævner, så tilbage bliver (2x – 3) / (3 – 2x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2009 af Pettson

I opgave 4b vil jeg anbefale dig først at omskrive   (3x2 - 6x3)   til   3x2 (1 - 2x).

Så kan du sikkert bedre se, hvad du kan reducere væk fra tæller og nævner :o)


Svar #5
18. februar 2009 af Ahmad (Slettet)

 tak

mht 4b kan jeg ikke helt se hvad der skal reduceres væk, nej:(

får det til tæller: 6x6 - 2x3 - 4x4

                 nævner: 6x5

ved at det er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2009 af Pettson

Opgave 4b

Tæller: 2x3 * (3x2 - 6x3) = 2x3 * 3x2 (1 - 2x) = 6x5 (1 - 2x)
Nævner:                                           3x4 * 2x = 6x5

Når du herefter dividerer både tæller og nævner med samme tal, nemlig 6x5, får tælleren værdien (1 - 2x) og nævneren værdien 1, og (1 - 2x) / 1 = 1-2x


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.