Matematik

stamfunktion

17. februar 2009 af shark007 (Slettet)

følgende spørgesmål stilles:

en funktion f er bestem ved f(x)=2x-3

med F betegnes en stamfunktion til f.

bestem F når det oplyses at en linjen  med ligningen  y=x+5 er tangent til grafen for F.

hjælp hvordan løser jeg dette opgave ???er der ik nogen der vil forklare mig det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Tangenten y=x+5 har hældningen 1.

Da differentialkvotienten er tangentens hældning kan du bestemme røringspunktets x-koordinat ved at løse ligningen

F '(x) = 1

f(x) = 1

2x-3 = 1

Når du har beregnet røringspunktets y-koordinat, kan du gøre "som du plejer".


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2009 af mathon

samme tråd
som
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=642668


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.