Matematik

Kulstof-14 dating.

18. februar 2009 af Anything (Slettet)

Jeg har meget brug for hjælp til disse:

Grauballemanden, et velbevaret moselig, blev fundet i nærheden af Silkeborg i 1952. Hans masse blev anslået til 60 kg. Kulstof udgør ca. 23 % af et levende menneskes masse, og af naturligt forekommende kulstof udgør isotopen C-14 kun 1,37 * 10-10 %

a) Beregn massen af C-14 i Grauballemanden.

Et C-14 atom har massen 14,0 unit, og atommassen 1 unit ækvialerer 1,66 *10-27 kg. 

b) Hvor mange C-14 atomer indeholdt grauballemanden?



Please en der vil forklare mig disse. Er helt på bar bund!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag til at komme igang?


Svar #2
18. februar 2009 af Anything (Slettet)

Overhovedet ikke. Jeg har absolut ingen anelse. Ih!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Prøv at starte med at udregne massen af almindeligt kulstof i manden. Du får oplyst hans masse og samtidig den procentdel af massen, der er kulstof.


Svar #4
18. februar 2009 af Anything (Slettet)

Jamen, det er jo det jeg ikke ved hvordan man gør. :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

a) 23% af 60 kg.

b) Massen pr. -14 atom er 14 units = 14*1,66*10-27 kg.  = 23,24 * 10-27 kg.

    Grauballemanden indh. 1,37*10-10% af 60 kg 82,2*10-12 kg.

    Antal C-14 atomer i Grauballemanden er da (82,2*10-12 ) /  (23,24*10-27) =


Svar #6
18. februar 2009 af Anything (Slettet)

a) 13,8 % C-14 i grauballemanden?

b) 3,53 antal C-atomer.

Er dette så korrekt? :D


Svar #7
18. februar 2009 af Anything (Slettet)

Grauballemanden indh. 1,37*10-10% af 60 kg 82,2*10-12 kg.

Hvordan kommer du dertil?

Jeg kan kun få det til 8,22*10-11


Svar #8
18. februar 2009 af Anything (Slettet)

hm..?


Skriv et svar til: Kulstof-14 dating.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.