Matematik

funktionen og graffen

19. februar 2009 af sadak (Slettet)

Hej! Jeg skal arbejde med TI-Interactive og jer har det:

"Temperaturen (målt i C) i en speciel ovn til brand prøvning udvikler sig som en funktion af tiden t (målt i antal minutter efter at ovnen er tændt). Det oplyses, at temperaturen som funktion af tiden kan beskrives ved funktionen: f(t)=20+150ln(8t+1), hvor f(t) er temperaturen, og t er tiden.

a) Giv en beskrivelse af den information funktionen giver om temperaturudviklingen i ovnen, og inddrag heri en fortolkning af f'(2) og f'(20)."

Fra STX B-Niveau 2006, opgave 8.015 side 27

Mange tak for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

den information får du helt klart, når du tegner funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Tegn også de afledede


Svar #3
19. februar 2009 af sadak (Slettet)

Det stå ikke i bogen. Jeg har skrevet alt jeg har.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej men derfor er de rare at kigge på. Du skal jo finde f ' alligevel. Så er det jo godt at se, hvordan den opfører sig. I det hele taget lav altid lidt mere end du skal, hvis u vil have gode karakterer.


Svar #5
19. februar 2009 af sadak (Slettet)

Ok, og hvad tror du jeg skal laver? Jeg er meget dårligt i matematik og jeg er også udvekslingstudent i Danmark, så er svært for mig. Og jeg skal aflevere det imorgen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2009 af peter24 (Slettet)

Nej men derfor er de rare at kigge på. Du skal jo finde f ' alligevel. Så er det jo godt at se, hvordan den opfører sig. I det hele taget lav altid lidt mere end du skal, hvis u vil have gode karakterer.
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

f(t) = 20 + 150*ln(8t+1);  f(0) = 20, hvilket fortæller os, at ovnens temp, da den blev tændt, var 20 ºC.

f '(t) = 150*8 / (8t+1); f '(2) = 70,6 og f '(20) = 7,5.  Det fortæller os, at temperaturstigningen efter 2 minutter er 70,6 ºC pr. min., og at temperaturstigningen efter 20 minutter er 7,5 ºC pr. min.

Det passer meget godt med at f(3) = 513,8 og f(2) = 445,6, samt at f(21) = 789,5 og f(20) = 782,2.


Svar #8
19. februar 2009 af sadak (Slettet)

tak skal I have


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2009 af peter24 (Slettet)

Prøv ikke at blive en mand med succes, men prøv hellere at blive en mand med værdier


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

#9 Åh slap dog af!


Skriv et svar til: funktionen og graffen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.