Fysik

Harmoniske svingninger

19. februar 2009 af nunu1989 (Slettet)

Hej.......................... Jeg er igang med en fysik om Harmoniske og dæmpede svingninger.

Under databehandling

Bestem et udtryk for den kinetiske og potentielle energi for hver masse og bergen den mekaniske energi.

Kan man god bruger disse:

E kin = 1/2 * k * A2 * (cos (ω * t))2

E pot = 1/2 * k * A2 * (sin(ω * t))2                         Hvor   ω = √k / m

E mek = 1 / 2 * k * A2


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af peter lind

Det kommer lidt an på det fysiske system og hvad de forskellige variable står for. Så vidt jeg kan se mangler du massen i den kinesiske energi E =½mv2


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2009 af QaZZaQ

Der bør nok indgå en faseforskydning φ, i båse din cos og sin hvis det skal være helt korrekt.

Men hvordan har du bestemt dine udtryk? Det er nok det centrale i opgaven kunne jeg forestille mig.


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.