Matematik

Hjælp til at opstille en formel

20. februar 2009 af Monique1988 (Slettet)

At køre med et bestemt taxafirma i dagtimerne koster 33,00kr. i start gebyr samt 10,55kr. pr. km.

Det antages, at der ikke betales for ventetid.

a) Opstil en formel for sammenhæmgen mellem turens længde (antal km) og det beløb, man skal betale for turen.

b) Hvor langt kan man køre for 200kr.?

Hvad er det for en formel jeg skal stille op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Vi kalder P for prisen, så kan den skrives som P(x) = 33 kr. + 10,55 (kr/km) * x.  x er antal kørte kilometer¨og P er den samlede pris. I det andet spørgsmål skal du løse ligningen

200 kr. = 33 kr + 10,55 (kr/km)*x 


Svar #2
20. februar 2009 af Monique1988 (Slettet)

Så du siger at formlen kommer til at hedde sådan her?

P = 33kr. + 10,55 kr (km/kr.) • x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej de6t sagde jeg ikke, du skal ikke have kr med to gange her, og heller ikke km/kr men omvendt, e lige mine enheder igen. P = 33kr. + 10,55 kr (km/kr.) • x. Løser du ligningen her:

200 kr. = 33 kr + 10,55 (kr/km)*x  får du x=15,82 km. Du kan altså køre godt 15 kilometer for 200 kroner. Det passer meget godt med priserne på taxi i dag. Du skal i øvrigt altid skønne, om dine resultater virker rimelige.


Svar #4
20. februar 2009 af Monique1988 (Slettet)

Kan det passe man kan køre 15,9 km for 200kr?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvad synes du selv? Er det en rimelig afstand til prisen?


Svar #6
20. februar 2009 af Monique1988 (Slettet)

Ja det synes jeg det. Tror også det passer rimelig godt til priserne i dag.

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hjælp til at opstille en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.